Share
 

Beste ,

Laatst las ik de column van een journalist. Ze schrijft wekelijks over haar persoonlijke leven, maar dat was momenteel zó woelig dat ze er even niet over schrijven kon. Herkenbaar.

L.S. dit zijn 9 nieuwsbrieven in 1 ;) normaal zijn mijn verhalen zo beknopt mogelijk. Voor degene die voor het eerst meelezen; normaal 2-3 minuutjes, deze keer 7min! Ga er ff voor zitten en laat maar weten of je iets herkent.

Mijn 'anderstevoren Magazine' heeft de afgelopen 7 jaar ook steeds meer een persoonlijke insteek gekregen. Zo van, 'hoe doe ik dat zelf nou allemaal'? En met dat 'allemaal' bedoel ik dus het huishouden, opruimen, timemanagement en een zo duurzaam mogelijk, leuk leven.

Laat ik daarbij slecht kunnen liegen, ik kan niet eens 'mooi weer spelen'. Wanneer de kapper aan me vraagt hoe het met me gaat vertel ik haar dat ook écht...

Wat mij ook steeds duidelijker wordt, de zaken waarmee ik anderen help krijg ik bovendien zelf flink op m'n bordje. Zo van: hiero, kun je later lekker de ervaringsdeskundige uithangen...

Goed, dus... mijn nieuwsbrief schrijven kwam er ¾ jaar niet van. Laat ik dat eens toelichten. Het was deels een bewuste keuze, een stapje terug om er volledig voor baby te zijn. Maar dat bleek ook gewoon nodig omdat het even niet zo lekker liep allemaal.

Mijn leven kenmerkte zich de laatste maanden met de noemers 'gebrek', 'tekort', iets met 'grenzen' en 'chaos'. Daar waar ik anderen zo graag in ondersteun, daarin kon ik nu volle bak mee aan de slag voor mezelf. Ik hoor het ook van andere professionals, laatst nog van een masseur, zelf had ie altijd van alles met z'n lichaam. Goed, ik dus bij vlagen met ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk.

Het begon met de geboorte van onze 'schone doch lastige' slaapster. Die o.a. anderhalf jaar lang iedere 2-3-4 uur wakker bleef worden en dan wilde drinken. En ja, daarop heb ik zelf heel veel moeten inleveren. Dat was deels een bewuste keuze, haar daarin ondersteunen, tot ik zelf écht niet meer kon.1,5 jaar ernstig gebroken nachten breekt je zelf uiteindelijk ook gewoon op.

En het maakt niet zoveel uit hè? Waarmee precies jouw bordje zo vol komt. Het resultaat is hetzelfde. Of je nu veel zorgtaken hebt voor kinderen of ouders, een overvolle stressbaan, een verhuizing, scheiding of financiële strubbelingen, of die allemaal tegelijk! Wanneer jouw bordje overvol zit, de balans weg is, dan kun je bepaalde, soms de simpelste, dingen gewoon niet meer overzien. Dan blijven zaken liggen, blijft de keuken een rommel.

Om maar wat voorbeelden 'qua ik overzie het niet meer' van mezelf te benoemen. Ik vroeg laatst waarom een factuur nog niet was betaald terwijl ik 'm nog niet eens verstuurd had! Ik heb wat verjaardagen afgezegd, ik wist soms echt niet hoe ik daar vrolijk moest gaan zitten wezen. Mijn huishouden liep nog wel maar redelijk stoffig. En rommelig, zeker voor mijn doen! Je moest eens weten...

En tja, m'n eigen anderstevoren bedrijf lag nagenoeg stil. Want om de ander te kunnen inspireren en ondersteunen moet je naast ruimte hebben ook zelf wel goed in je vel zitten natuurlijk.

En ja, dan komen de tips en adviezen hè? Ken je dat? Goedbedoeld maar een ander kan leuk zeggen: als je nu eens zo en zo, dan zal er wel dit en dat. Maar zo werkt het dus niet hè? Al die adviezen gooi ik, net als jij vast, op één grote hoop, of hop óver de schutting. Want óf ze stonden haaks op mijn manier van doen, of ze waren juist te soft of ik was er gewoon nog niet aan toe om aanpassingen te maken.

Maar goed, na een lange periode van 'de boel de boel laten' en heel wat zaken schrappen uit mijn 'aandachtszone'... toen ik zelf wél toe was om stappen te maken, keuzes, nieuwe grenzen aan te geven, kon ik hier en daar wat adviezen bij elkaar plukken en er m'n eigen draai aan geven... want pas wanneer je met elke vezel voelt; JA! Zo ga ik het doen, dan lukt het ook pas echt.

Want weet je, mooi weer lopen spelen, of net doen alsof, daar trapt mijn onderbewuste niet in en onze dochter nog minder. Want kinderen schijnen al je twijfel feilloos op te pikken, mmh.

En dus... hebben wij nu ('pas' na 1,5 jaar) een manier voor doorslapen en afbouwen van de borstvoeding gevonden die bij ons past en lijkt te werken. Én kan ik beginnen met 1853 uren gemiste slaap inhalen, uhhh.

Het lijkt alsof ik zelf uit een winterslaap ontwaak. En dat klopt natuurlijk ook wel. Want met slaapgebrek functioneer je op 20-30% van je vermogen. Er gaat veel langs je heen. En zo ervoer ik
weer eens hoe dat is als je helemaal VOL zit met van alles, maar eigenlijk leeg bent en geen ruimte hebt voor leuke dingen, ik kreeg ze niet eens verzonnen.

Eigenlijk erg vergelijkbaar met veel van mijn klanten, lieve zorgzame mensen die teveel op hun bordje hebben gekregen/genomen en aan bepaalde dingen in hun leven maar niet toekomen. De leuke dingen, voor zichzelf niet, maar ook de 'simpele' huishoudelijke flow maar niet te pakken lijken te krijgen.

Goed, na die keuzes van mij kwam er een klein beetje nieuwe energie, en daarmee weer als vanouds inspiratie. Sijpelend i.p.v. van met bakken, dat wel, gelukkig maar. Inspiratie én energie om zelf gecoacht te worden, weer te gaan sporten (triatlon of aikido, met mijn Jiu-jitsu verleden lijkt me dat wel wat!) en...

Mijn anderstevoren kriebels voor deze openhartige nieuwsbrief, voor een kinderkledingbeurs, voor een nieuwe ronde Opruimchallenge en ruimte voor klanten die ook (weer) aan de slag willen.

En misschien, lijkt het nu of ik hard van stapel loop, mijn bordje gelijk weer vol plemp, maar wees gerust, ik schrijf dit na maanden stilte én ik heb de afgelopen 2 maanden langzaamaan weer dingen opgepakt.

En weet je wat het mooie is? Na zo'n periode van 'stilte', 'winterslaap', 'dip' om wat voor reden dan ook ontluikt er als vanzelf weer van alles. Net als krokusjes;) Want, zó mooi, dat ik op die momenten dat ik de deur weer open zet, en de 'hei weer kan overzien' als het ware, dat ik dan nieuwe nieuwsbrief lezers en mailtjes van oude klanten ontvang voor een afspraak. Zelfs de mama's om mij heen zitten ineens bomvol goede ideeën.

Dússs... mijn conclusie als ervaringsdeskundige; wanneer het even, of langer, niet lekker loopt in jouw leven, trek je dan een beetje terug uit alles wat je van de buitenwereld én van jezelf MOET. Gá in die 'wintermodus' zitten. En dat kan ook gerust in de zomer hoor. Geef er aan toe. Laat al die tips langs je heen gaan en sla de goede tips ergens in je achterhoofd op. Doe verder alleen de dingen waar je energie voor hebt of van krijgt. En zoek op je gemak uit hoe je de boel weer wel in de flow krijgt.

En je mag het gerust laten sudderen. Slechte, lastige of moeilijke periodes duren heus weleens langer dan 2 weken. Laat ze allemaal de rimram krijgen, de mensen die  echt om je geven, vergeven je heus wel (wanneer je eerlijk bent over waarom je niet komt). Jouw huishouden komt heus wel weer eens het 'Jan Steen tijdperk' te boven en die leuke dingen waar nu geen tijd, geld of energie voor lijkt te zijn komen ook wel weer.

Zeker wanneer je dan op jouw moment hulp durft te vragen!

En dus, ik ben er weer, bijna dan. Deze mama ontwaakt uit d'r winterslaap, en slaapt nu een stuk langer én beter haha, dochterlief gaat ook d'r eigenwijze, vrolijke gangetje en anderstevoren is terug van ff weg geweest. Ik heb er zin in!

De opgeruimde groetjes van Maddy-Devi


 
 
 
 
 

Maddy-Devi Homburg

 
Professional Organizing
pakket prijzen
Dit kwartaal nog 3 plekjes beschikbaar.

In het kader van overzicht heb ik een aantal pakketten ontwikkeld. Kies voor het small, medium of large all-in pakket en ervaar dat het bij jouw thuis binnen 6 maanden weer soepel loopt.
tarieven

Kinderkledingbeurs
7 april Oud-Beijerland

Superleuk! Ik ben gek op, organiseren, kringloop, rommel-markten, kinderkleertjes en her-gebruik. Kom je ook?
Info FBevent of website.

Coaching
Skype, Facetime, telefoon

Je wilt graag mijn advies maar ik hoef niet bij je op de bank. Maak een afspraak met mij zodat ik je via de telefoon, Facetime of Skype op weg kan helpen.
tarieven

Zondag offline
doe je mee?

Offline zijn is goed voor jouw gezondheid, gemoedsrust, hersenen, vriendschappen. Je wordt creatiever, liever ...

Ik ben elke zondag offline. Lees meer over het hoe en waarom.

 
 
 
 
Neem contact op
mail of app mij

Je weet niet zeker of ik je kan helpen...
Je hebt een kleine vraag ...

Gebakken lucht
blog

Ik verkoop lucht. Geen gebakken lucht, dat dan weer niet. Maar wel lucht, leegte, ruimte én dromen.
Hoe dat zit? (...) Die nieuw verworven lege ruimte geeft je lucht, ademruimte. Die leegte maakt ruimte voor nieuwe plannen, wensen, dromen.
lees verder
Mijn zwakke plek
blog

Ons kantoortje is maandenlang mijn ‘zwakke plek’ geweest. Tijdens mijn zwangerschapsverlof is dat kamertje langzaamaan dicht geslipt en er kwam alleen maar ‘zooi’ bij. (...) totdat er net een paadje naar het wasrek overbleef.
Lees verder


Email Marketing door ActiveCampaign